akustiikkapaneelit,  katto

Kontoa katossa

 

Porin Asuntomessuilla 2018 vieraillessamme tutustuimme ensimmäistä kertaa akustiikkapaneeleihin. En ollut aiemmin uhrannut akustiikan pohdinnalle juurikaan aikaa, vaikka tiesimmekin jo tuolloin, että meidän uuteen kotiin oli tulossa korkeaa, kaksikerroksista tilaa, joka todennäköisesti tulisi kaikumaan aika lailla. Akustiikkapaneeleista tuli mieleen lähinnä musiikkistudioiden vaahtomuovin näköiset seinät, mikä ei tuntunut houkuttelevalta vaihtoehdolta kodin seiniin tai kattoon.

Konto-paneelia Porin Asuntomessujen Kohteessa 25. Kuva: winled.fi

 

Messukohteessa nro 25 (Kodin Terra) ihastuimme pehmeään akustiikkaan ja betonin näköiseen kattoon – mikä on itse asiassa aika hauska kontrasti. Messuvieraiden kopisevista kengistä ja puheensorinasta huolimatta kohteessa ei kaikunut ja katto tuntui imevän ääniä itseensä. Kohteessa selvisi, että katon oli toimittanut Konto, ja akustiikkalevyt oli valmistettu Suomessa pintaturpeesta. Konton akustiikkalevy on luonnontuote, minkä lisäksi se on homehtumaton ja sisäilmaystävällinen vaihtoehto. Konton tuotteet valmistetaan Karvialla, ja niitä on saatavissa sävytettynä kaikkiin värikartan sävyihin asiakkaan toiveen mukaan.

 

Habitare-messuilla pohdittiin vielä väriä. Alla harmaa Konto-paneeli ja päällä valkoinen, joka valikoitui meille.

 

Konton akustiikkalevyt miellyttivät meitä paitsi toiminnallisesti, myös ulkonäöllisesti: pinta on elävän näköinen, mutta tyylikäs. Valitsemamme Konton valkoinen sävy näyttää hyvällä tavalla ”betoniselta”, mikä viehättää itseäni kovasti. Oleskelutilamme on muodoltaan pitkänomainen, ja Konton henkilökunnan ystävällisellä avustuksella levyjen kooksi valikoitui 1194 x 594 mm, jotka päätimme asentaa leveyssuuntaan. Levyjen paksuus on 20 mm, ja ne ovat hyvin kevyitä ja miellyttäviä käsitellä. Akustiikkalevyt voi asentaa ruuveilla tai liimaamalla – me tilasimme Kontolta erityistä Fintex-akustiikkaliimaa, jolla levyt kiinnitettiin kattoon. Levyjen leikkaaminen on helppoa eikä vaadi mitään erityistyökaluja. Ylimääräiset levyn palat voi hävittää energiajätteen mukana.

 

 

Akustiikkalevyjä katossa, valitettavasti valaisimet puuttuvat vielä.

 

 

En voi lakata ihastelemassa valmiin katon ulkonäköä. Olemme saaneet positiivisia kommentteja myös raksalla käyneiltä tuttavilta ja muiden tuotteiden asentajilta.  Akustisista ominaisuuksista en osaa kirjoittaa vielä tätä tarkemmin, niistä täytyy tehdä oma postauksensa sitten kun olemme päässeet muuttamaan ja testailemaan kaikuja kolmen metelöivän lapsen kanssa.

2 Comments

 • S

  Ei liity tähän kirjoitukseen, mutta bongasin instasta että olette tilanneet Winlediltä jonkin näköisen valaistussuunnitelman, pitääkö paikkaansa? Kiinnostaisi, että otitteko siis pelkän suunnitelman, mutta valaisimet ja asennuksen talotoimittajalta? Hieman tässä itseäkin mietityttää kun muuttovalmiiseen talopakettiin kuuluu x määrä valaisimia ja joku ihan perus ehdotelma miten ne sijoitettaisiin.. Emme ole itse mitään rakennusalan ammattilaisia, joten apu valaistuksen suunnittelemiseen olisi tarpeen. Winledistä olen muutenkin lukenut hyviä arvosteluja, mutta heidän nettisivujen perusteella pakettiin kuuluu aina myös itse valaisimet. Tai en ainakaan löytänyt (hinta)esimerkkejä pelkästä suunnittelutyöstä.

  • admin

   Moi!

   Ja pahoittelut vastauksen viipymisestä.

   Ostettiin siis Winlediltä suunnitelma ja valaisimet, asennus otettiin talofirman kautta. Emme ole itsekään todellakaan mitään rakentamisen tai valaistuksen ammattilaisia, mutta pikaisen googlettelun perusteella Winledin valaisimet vaikuttivat laadukkailta. Valaisinten asennus ei sitten sujunut kovinkaan mairittelevasti (sähkärit tekivät hyvää työtä, mutta timpurit sohelsivat ihan huolella valaisinten aukkojen kanssa), mutta Winlediin ollaan tosi tyytyväisiä! Jos valitsette sähkösuunnitelman ja valaisimet talofirman ulkopuoliselta toimijalta, suosittelen että varaudutte tarkistamaan ihan huolella kaikki valaisinten asentamisiin liittymät vaiheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Facebook
Google+
http://www.muuttovalmista.fi/akustiikkapaneelit/kontoa-katossa">
Twitter
Pinterest
Instagram