sisustus,  suunnittelu

Sisustusta ja pintamateriaaleja, osa 2. Seinät ja värimaailma

Porin asuntomessuilla oli monia upeita kohteita, mutta yksi talo jäi mieleen nimenomaan tunnelmansa takia. Se oli kohde nimeltä Pohjanvalo. Fiilis talon sisällä oli kodikas, lämmin, ehkä vähän hämyisäkin. Tilat olivat joitain muita asuntomessutaloja aidomman ja asutumman näköisiä, ja huomasin viihtyväni talossa eikä minulla ollut sieltä kiirettä pois. Talossa kierrellessäni oivalsin nopeasti, mikä oli se suurin yksittäinen syy ihastuksen huokauksia kirvoittaneeseen onnistuneeseen sisustukseen. Irtokalusteet ja taide olivat toki hienoja, mutta eniten talon houkuttelevaan tunnelmaan vaikutti mielestäni seinien väritys. Valkoisen sijaan seinät oli maalattu kauttaaltaan murretulla väripaletilla, harmaan ja mudan sävyillä.

Kuva: Etuovi.com

 

Tällaista lämmintä tunnelmaa haluan tavoitella myös tulevassa kodissamme. Väliovet ja ikkunanpuitteet ovat valkoiset, mutta seinien sävyn haluaisin olevan kirkkaan valkoisen sijaan jotain pehmeämpää ja kontrasteja taittavaa. Ehkäpä se täydellinen värisävy voisi olla vaikkapa tämä G487 (kuva: Tikkurila.fi)  :

 

Eteiseen meille ei ole ainakaan heti alussa tulossa mitään isoa kaapistoa, vaan ajattelimme pärjätä kevyellä avonaulakolla. Meille on kuitenkin tulossa eteisen yhteyteen vaatehuone erityisesti lasten vaatteille, joten emme välttämättä tarvitse toista säilytysjärjestelmää (voi hyvinkin olla että sellainen tulee meille nopeastikin, joten säilytän itselläni veto-oikeuden tässä).  Tuon naulakkoseinän taakse haluaisin jotain vähän erilaista. Olen miettinyt OSB-levyä tai jonkinlaista rimoitusta tai paneelia, mutta joku tummempi maalisävykin voisi toimia.

 

Meillä on kolme lasta, ja olemme luvanneet, että he pääsevät vaikuttamaan omien huoneidensa väritykseen. Lastenhuoneet ovat melko pieniä, 10-11 neliöisiä, joten mitään kovin suurikuvioisia tapetteja tai erityisen tummia maalisävyjä tuskin tullaan valitsemaan. Lapset toki saavat itse tehdä lopullisen päätöksen. Tällä hetkellä perheen 9-vuotias esikoinen toivoo huoneestaan vihreää, 7-vuotias keltaisen sävyjä ja nuorin (4 v.) vaaleanpunaista.

 

Meidän omaan makuuhuoneeseen toivoisin vähän tummempaa värimaailmaa. Tällä hetkellä pidän erityisesti harmaaseen taitetuista sinisen sävyistä. Makuuhuone voisi olla paikka, jossa voisi myös revitellä tapeteilla eikä valita välttämättä sitä kaikkein ”hajuttominta ja mauttominta” vaihtoehtoa. Tässä Klaus Haapaniemen tapetissa (kuva: Finnishdesignshop.fi) on aika paljon sitä värimaailmaa, josta pidän, eikä mystinen kuosikaan ole hullumpi. Hinta vaan meinaa olla kohtuullisen suolainen, joten pitää katsastaa Designtalon yhteistyökumppanin Värisilmän valikoima ennen lopullista valintaa. Ainakin heidän myymällään Boråstapeterilla on hienoja kuoseja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Facebook
Google+
http://www.muuttovalmista.fi/sisustus/sisustusta-ja-pintamateriaaleja-osa-2-seinat-ja-varimaailma">
Twitter
Pinterest
Instagram