keittiö,  suunnittelu

Keittiö/køkken

Keittiö on kodin sydän. Klisee, mutta totta. Ruoka ja ruuanlaitto on niin tärkeä osa ainakin tämän lapsiperheen elämää, että halusimme satsata keittiön toiminnallisuuteen ja toki myös ulkonäköön. Talotoimittajan vaihtoehto keittiötoimittajaksi oli Keittiömaailma, joka toimittaa A la carte- ja Petra-keittiöitä. Emme olleet näistä vaihtoehdoista vakuuttuneita, joten päädyimme valitsemaan keittiötoimittajan itse.

 

Hyvin nopeasti päätimme pyytää suunnittelukuvia ja tarjousta Kvikistä. Kvikin raikas ja viimeistelty visuaalinen ilme, tanskalainen rentous ja lompakkoystävällinen hintataso vaikuttivat. Olin myös ihastunut erityisesti Kvikin Mano-malliston keittiöön taloesittelyissä kierreltyämme. Koska emme ottaneet keittiötä talotoimittajan kautta, meidän piti toimittaa heille erikseen keittiön piirrustukset, joita kyseltiinkin jo viime toukokuussa. Onneksi saimme ajan Helsingistä, Itäkeskuksen Kvikistä suht nopeasti ja saimme toimitettua keittiösuunnitelmat talotoimittajan rakennusarkkitehdille ajoissa. Tuon ensimmäisen tapaamisen jälkeen Kvikissä on vierailtu sittemmin useita kertoja ja suunnitelmia on fiilattu ja höylätty moneen otteeseen. Nyt meille pitäisi olla tulossa meidän mittapuulla se unelmien keittiö!

 

Mano Sera, kuva: Kvik.fi

 

Meidän keittiö koostuu kahdesta osasta: korkeasta kaappirivistöstä ja liedestä huoneen päädyssä ja astianpesualtaallisesta saarekkeesta. Ovien väriksi valikoitui valkoisen Manon kautta musta Mano Sera. Ovet ovat mustaa tammiviilua integroiduilla vetimillä ja tasoksi valitsimme mustan, kiiltävän 12 mm:n paksuisen kvartsikomposiitin. Mies leipoo paljon, joten kivitaso oli toiminnallisesti järkevin valinta. Keittiön takaseinällä sijaitsee 80 cm induktioliesi, jonka alla on leveät vetolaatikostot padoille ja pannuille sekä kauhoille ja kapustoille. Lieden viereen asettuu jääkaappi, minkä vieressä ovat puolestaan kalusteisiin sijoiteltuina uuni ja mikroaaltouuni. Näiden jälkeen tulee pakastin, ja viimeiseksi ns. ruokatarvikekaappi kuiville elintarvikkeille (ryynit, jauhot jne.). Tämä tehorivistö sulkee sisuksiinsa siis kaiken ruuan ja toivottavasti myös suurimman osan ruuanlaittoastioista.

 

Kvikin keittiösuunnittelijan luonnos meidän tulevasta keittiöstä.

 

Varsinaista välitilaa meille ei tule, ainoa mietittävä kohta oli lieden taus, jonka päätimme jättää laatoittamatta ja ainoastaan maalauttaa tummanharmaalla, kosteaa pyyhkimistä kestävällä Luja-maalilla. Mikäli kaipaamme joskus vielä laattoja tai muunlaista pintaa lieden taakse, on ne mahdollista asentaa myös jälkikäteen. Kvikin havainnekuvan kaltaista pilkkupläjäystä meille ei kuitenkaan ole tulossa – ei missään vaiheessa. Liesituulettimeksi valitsimme Kvikin valikoimista AEG:n seinämallin.

 

Saarekkeeseen (josta tuli siis niemeke, kun sähköt unohdettiin vetää saarekkeelle. Tämä osoittautui lopulta onnekkaaksi sattumaksi! Saarekkeen pituus kasvoi 90 cm, minkä ansiosta saimme reilusti lisää säilytystilaa sekä työtasoa) on sijoitettuna astianpesuallas sekä astianpesukone ja jätehuolto. Roska-astioita ei haluttu allaskaapin alle, koska esimerkiksi perunoita kuoriessa on kätevää tiputtaa roskat biojätteeseen joutumatta siirtymään kaapin edestä sivulle. Allas on mustaa komposiittia, mutta nyt niin trendikkäiden mustien hanojen sijasta valitsimme hanaksi Grohen harjattua terästä olevan Concetto-hanan. Saarekkeen yläpuolelle on tulossa valaisimiksi kaksi Menun JWDA-valaisinta, joiden teräksisen kannan ajattelin toimivan hyvin hanan parina.

 

Meille tulee tämä Grohen Concetto-hana, kuvasta poiketen harjatun teräksen värisenä.


Kaksi näitä Menun JWDA-valaisinta on ostettu saarekkeen päälle.

 

Lisäksi saarekkeessa/niemekkeessä on säilytystilaa astioille. Ajatuksena on, että kaikki käyttöastiat olisivat niemekkeen ruokapöydänpuoleisissa kaapeissa, josta ne on kätevä nostaa pöytään. Nyt pitäisi olla hyllytilaa viinilaseillekin, edellisessä kodissa jouduimme säilyttämään niitä kodinhoitohuoneen kaapeissa, kun keittiöön ne eivät yksinkertaisesti mahtuneet. Myönnän olevani astiafriikki, ja tuntuu mukavalta saada kaikki astiat järkevälle käyttökorkeudelle, jonne lapsetkin ylettävät. Varsinaisia yläkaappejahan meille ei tule lainkaan.

 

2 Comments

 • Salla

  Heippa! Olipas kiva löytö tämä blogi, sillä meilläkin on juuri neuvottelut Designtalon kanssa meneillään 🙂 hieman tosin mietityttää muuttovalmisvaihtoehto, sillä tuntuu että meillä tulisi lähes jokaiseen vakiomateriaaliin ”korotus” ja usein kuulee että näistä sitten maksetaan ns. ylihintaa… Kiinnostaisikin miten olette kokeneet nämä upgradet, eli ovatko hyvitykset olleet mielestänne järkeviä kun ette ole ottanut jossain asiassa vakiovalintaa? 🙂 Teille on kyllä tulossa todella upea koti!

  -Salla

  • admin

   Heippa!

   Kiitos viestistäsi.
   Täytyy sanoa, että hyvityshinnat ovat kyllä tosi alhaisia, joskus jopa vitsejä (erityisesti kiintokalusteiden kohdalla). Olemme kovasti näin jälkikäteen miettineet, olisiko sisustusta vaille valmis ollut kuitenkin järkevämpi vaihtoehto – ja varmasti taloudellisesti olisi ollutkin. Alhaisten hyvitysten lisäksi talotehdas ottaa kyllä aika hyvää hintaa esimerkiksi itse hankittujen hanojen asennuksista. Meillä on myös ollut aikamoista säätöä ja jopa vaikeuksia tiettyjen asiakashankintana toimitettujen tuotteiden (erityisesti valaistus) paikoilleen saamisessa. Tiedonkulku on ollut paikka paikoin onnetonta. Toivon teille parempaa onnea DT:n kanssa. Muuttovalmis ei ainakaan meillä ole tarkoittanut sitä, ettemme olisi iltakausia joutuneet selvittämään asioita sähköpostitse ja käymään lähes päivittäin tarkastamassa/tekemässä jotain rakennuksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Facebook
Google+
http://www.muuttovalmista.fi/suunnittelu/keittio-kokken">
Twitter
Pinterest
Instagram