suunnittelu,  valaistus

Vuoden pimeimpänä aikana

Marraskuu. Kun lähdet töihin, on pimeää, kun katsot töissä ulos ikkunasta on hämärää, kun palaat kotiin on pimeää. Jos joskus, niin marraskuussa talon valaistus ja sen suunnittelun onnistuminen todella punnitaan.

Alimmaisessa kuvassa Winledin suunnitelma, muissa toteunut suunnitelma.

 

Riittävä ulkovalaistus on asia, jota itse aiempien asumiskokemusten perusteella osaamme todella arvostaa. Winledin kanssa käydyssä suunnittelupalaverissa tähän asiaan kiinnitettiin onneksi tarpeellinen määrä huomiota. Talon ulkovalot sijoiteltiin kaikille talon seinille siten, että etupuolella on kolme seinävalaisinta, sisäänajoväylällä kaksi, takapihan puolella kaksi ja toisen tontin vastaisella seinustalla yksi valaisin. Näiden lisäksi etukuistin kattoon sijoitettiin upotettuja valaisimia varmistamaan sisäänkäynnin riittävä valaistus myös näin marraskuun pimeydessä. Autokatos/varasto on valaistu kahden seinävalon ja myös kattoon upotettujen led-valojen voimalla.

 

Seinävalojen lisäksi valaistussuunnitelmassa on myös varaus pihalle tuleville pylväsvalaisimille, jotka asennetaan sitten ensi keväänä lopullisten maatöiden yhteydessä. Tavoitteena on saada valaistua myös kaikki pihan kulkureitit riittävän tehokkailla valonlähteillä. Winledin kautta saimme hankittua näitä Laguna Plaza -valaisimia, jotka sijoitetaan todennäköisesti valaisemaan ainakin auton kääntöpaikkaa.

 

 

 

 

 

 

 

Sisätilojen riittävän tehokas ja hyvin suunniteltu valaistus on myös tärkeää. Näin pimeänä vuodenikana konkreettisesti, kuinka tehokas, hyvin suunniteltu valaistus parhaimmillaan toimii. Hämärästä ulkoa sisään astuessa kuin astuisi auringonpaisteeseen! Meillä on heti eteisessä valaisimena tehokas, kattoon upotettu led-nauha, joka on ihastuttanut paitsi meitä, myös monia vieraita valotehollaan. Ruokailutilan kiinteä kattovalaistus on niin toimiva, ettei ruokapöydän päälle ole tullut vielä asennettua edes riippuvalaisinta. Aamuisin kirkasvalovalaisin jää usein laittamatta päälle, kun perusvalaisimissa on niin hyvä valoteho.

 

 

Välillä on toki myös tilanteita, jolloin haluaa esimerkiksi tunnelman takia käyttää hillitympää valotehoa. Onneksi Winledin valaistussuunnitelmaa tehdessä tätäkin mietittiin! Iso osa meille asennetuista kattoon upotetuista ledeistä on himmennettäviä, mikä mahdollistaa myös mukavan pehmeän valaistuksen valitsemisen. Näiden lisäksi kylpytiloihin ja saunaan on asennettu himmennettävä led-nauha, joka antaa mukavan epäsuoran valon. Yllä on kaksi kuvaa kylpyhuoneesta: ylemmässä on kaikki valot päällä ja alemmassa ainoastaan led-nauha (jonka senkin saisi vielä himmenettyä huomattavasti pienemmälle valoteholle). Kyllä me käytetään 90 prosenttisesti alla olevaa valaistusta kylppärissä, mutta toisaalta esim. siivouksen kannalta on kätevää, että nupit voi myös kääntää kaakkoon.

 

Ollaan kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväisiä meidän valaistukseen: niin suunnitelmaan kuin valaisimiinkin. Tämän kokemuksen perusteella on helppo suositella valaistusuunnitelman teettämistä ammattilaisella.

 

Yhteistyössä Winled Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Facebook
Google+
http://www.muuttovalmista.fi/suunnittelu/vuoden-pimeimpana-aikana">
Twitter
Pinterest
Instagram