raksa,  talo

Tähän mennessä tapahtunut…

Raksalla tulee vierailtua lähes päivittäin – onneksi tämä väliaikaisasuntomme sijaitsee vain 1,5 kilometrin päässä, mikä helpottaa tuntuvasti kulkemista ja vähentää siihen kuluvaa aikaa. Tässä vaiheessa raksavierailut ovat erityisen hauskoja, kun jokaisella kerralla muutokset tuntuvat olevan aika isoja. Viime viikolla esimerkiksi talon vesikate oli saatu valmiiksi, minkä lisäksi osaan ikkunoita oli saatu pellitykset laitettua. Lisäksi etukuistin katto ja parvekkeen ja lasitettavan terassin rakenteet oli tehty valmiiksi. Muuttaa muuten paljon keskeneräisen talon ulkonäköä! Lasitetusta terassista ja sen yläpuolisesta parvekkeesta on tulossa 17,5 neliömetrin kokoisia tiloja, ja nämä ulkotilat ovat olleet meille erityisen tärkeitä projektin suunnitteluvaiheessa. Isolle parvekkeelle haluaisin sijoittaa ruokapöydän ja lasitetulle terassille puolestaan vähän mukavampaa pehmustettua istuinta oleskelua varten. Molemmista tiloista olen aivan fiiliksissä jo valmiiksi.

 

 

 

 

 

Isoin – ja jatkotöiden kannalta tärkein –  valmiiksi saatu asia on varmastikin talon lattia, joka on eristysten ja lattialämmityksen johtoviidakon asentamisen jälkeen on nyt valettu betonille. Lämmitin pauhaa eristetyn ja suljetun talon sisällä ja toivottavasti kuivattaa tehokkaasti niin talon runkorakenteita kuin tietysti lattiaakin. Luulen, että seuraava viikko menee betonin kuivattamisessa ja ehkäpä raksalla ahkeroineet timpuritkin pitävät pientä lomaa. Ovat sen kyllä ansainneet!

 

 

 

 

Autokatos- ja varastorakennus on myös edennyt eteenpäin. Vesikate on paikoillaan ja runko alkaa olla valmiina. Vielä toki puuttuu paljon: lämpimäksi tehtävän varaston lattia on vielä betonia ja eristeitä vailla ja sisäseinät levyttämättömät. Autokatokseen tulee myös molemmille puolille vaakarimotus, mutta sen aika on varmasti vasta keväällä.

 

 

Muutamien päivien pakkaset ovat mahdollistaneet myös uudenlaisen puuhailun ja kulun tontilla. Tontti on savimaata, joka syksyn sateilla muuttui upottavaksi ja erittäin sotkevaksi velliksi. Tänä viikonloppuna maa oli jäässä ja saimme siirrettyä kasan rakentamisesta syntynyttä jämälautaa säilytykseen varastorakennuksen taakse. Näistä pätkitään sitten takassa poltettavaksi sopivaa puuta – säästö se on pienikin säästö. Keräsimme myös kasan ruuveja ja nauloja talon ympäriltä, jotta niitä löytyisi mahdollisimman vähän sitten ensi kesänä paljaiden jalkojen aikaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Facebook
Google+
http://www.muuttovalmista.fi/talo/tahan-mennessa-tapahtunut">
Twitter
Pinterest
Instagram