Uncategorized

Neljä päivää luovutukseen

Tänään on 22.4.  Talon luovutuspäivän pitäisi olla 26.4. – ensi perjantaina. Siihen on neljä päivää aikaa. Jotenkin olemme ”vähän” epäileväisiä aikataulun suhteen. Niin paljon ylimääräistä säätämistä ja sohlaamista on raksalla maalis-huhtikuun aikana sattunut. Ei ole mennyt niinkuin Strömsössä, ja hymy on ollut huhtikuussa vähän tiukassa. Toivottavasti toukokuusta tulee parempi.

 

 

Suurin moka on ollut eittämättä valmiiksi maalattuun ja tasoitettuun kattoon sekä itse hankkimiimme akustiikkalevyihin poratut noin 40 kpl (!) liian suurta valaisinreikää. Mehän emme ottaneet talotoimittajan vakiovalaisimia, vaan tilasimme valaisimet Winlediltä, mutta toimitimme kyllä tarkat tiedot valaisimista hyvissä ajoin ennen asennusta. Kaikista etukäteistiedoista ja raksalle printattuna toimitetuista, kuvallisista ohjeista huolimatta timpurit olivat huolimattomuuttaan ja välinpitämättömyyttään käyttäneet väärän kokoista terää asennusreikien poraamiseen. Niinpä kaikki valaisinreiät piti paikata, tasoittaa, hioa ja maalata uudelleen. Samoin akustiikkalevyjä piti tilata lisää. Ei ihan pikkuhomma, ei.

 

 

Keittiön, kylpyhuoneiden ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet tilasimme Kvikiltä. Asiakaspalvelusta suunnitelma- ja tilaamisvaiheessa ei ole moitittavaa: saimme hyviä vinkkejä ja ideoita ja olimme todella tyytyväisiä kokonaisuuteen paperilla. Asennusvaiheessa alkoikin sitten ilmetä ongelmia. Kodinhoitohuoneessa oli yllättäen sekä putkia että sähkörasioita tulevien kaappien tiellä – kuvat tulevasta kodinhoitohuoneesta olimme toimittaneet talofirmalle jo syksyllä. Jo valmiiiksi laatoitettu tila olisi pitänyt joko purkaa tai vaihtoehtoisesti kalustesuunnitelmaa muuttaa. Ikävän vääännön jälkeen talofirma suostui maksamaan pidemmän tason tilaamisen. Tämä on viivyttänyt kodinhoitohuoneen asennuksen valmistumista useilla viikoilla, minkä lisäksi on ollut muitakin ongelmia kalusteiden suhteen. Alakerran wc-tilaan oli asennettu täysin väärä taso, jota ei ole vieläkään vaihdettu. Keittiön hana katosi, minkä jälkeen samanlaisen hanan saatavuus oli epävarmaa. Tällä hetkellä yläkerran kylpyhuoneen allaskaappi on ainoa täysin valmistunut asennus: keittiöstä puuttuu hanan lisäksi esimerkiksi liesituulettimen putki suojineen, kodinhoitohuoneesta yksi iso kaapinovi, taso altaineen sekä hana ja alakerran wc-tilassa on väärä taso ilman hanaa. Ei mennyt kalustetoimituskaan ihan putkeen.

 

 

Ulkovaraston levytys oli tehty niin hutiloiden, että se suostuttiin tekemään uudelleen ilman suurempia reklamointeja. Siihen on myös hukkaantunut aika monta ylimääräistä työtuntia. Lisäksi seinät ovat yläkerrassa olleet sen verran vinoja, että niitä on jouduttu korjailemaan – nämäkin paikat odottavat vielä tasoitusta, hiomista ja maalaamista. Portaat ja kaiteet puuttuvat vielä kokonaan. Vesi- ja viemäriliitoksia ei ole tehty valmiiksi, eli meille ei tule vettä (ei ole toisaalta juuri hanojakaan) eikä pöntölläkään voi käydä. Varsinaista ulko-ovea ei ole asennettu. Väliovia ei ole asennettu jokaiseen huoneeseen. Lauteiden asennus ei ole valmis. Listoitus on aloitettu, mutta yllä mainituista syistä johtuen se ei ole juurikaan edennyt. Maalari naarmutti käydessään olohuoneen isojen ikkunoiden karmit ikävän näköisiksi, kai nämäkin korjataan. Niin että käyttöönottotarkastus neljän päivän päästä? Tuskinpa sentään.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
Facebook
Google+
http://www.muuttovalmista.fi/uncategorized/nelja-paivaa-luovutukseen">
Twitter
Pinterest
Instagram